M3D ger byggsverige bättre förutsättningar

M3D är konsultbolaget inom samhällsbyggnadssektorn som vill utmana byggbranschen genom ny teknik och innovativa lösningar. Sedan samarbetet med SkyMap inleddes kan de erbjuda helhetslösningar för hela arbetsprocessen.

M3D Consulting, som grundades 2017 för att digitalisera byggbranschen och implementera projektering i 3D, är verksamma inom samhällsbyggnad, väg-, gata-, mark- och VA-projektering. Hampus Lexander, grundare av m3D, välkomnar SkyMaps innovativa lösningar:

- När vi nu samarbetar med SkyMap är cirkeln sluten. Vi ville skapa en helhet i vad som verkligen efterfrågades och känner att vi nu kan göra det och ta ansvar för hela processen.

Växjö-baserade SkyMap är mätspecialister som genom datainsamling och flygscanning med drönare samlar in data och värden från projekt som sedan läggs in i den egenutvecklade SkyMap Portal. Portalen förvarar all information om ett projekt på en och samma plats och kan med enkelhet visualisera bildinformation i realtid. Det är ett smidigt verktyg för att förhandsgranska och redigera modeller i verkliga förhållanden som verkligen underlättar arbetsprocessen.

I samarbetet med m3D mäter SkyMap in samtliga data efter att m3D gjort projekteringen. Utifrån denna data utvecklar sedan m3D en detaljerad och noggrann ritning som enkelt kan överföras till maskin.

-Både vi och SkyMap såg att där fanns ett behov inom byggbranschen när det kommer till effektivisering och digitalisering. Processerna var alldeles för långdragna och vi tyckte inte att branschen kunde erbjuda det som verkligen behövdes. Vi kan nu tillhandahålla det verkligt rätta och användbara och garantera en mycket smidigare arbetsprocess, fortsätter Hampus Lexander.

En uppdragsgivare kan förvänta sig att få en helhet och det som verkligen efterfrågas där trygghet och minimering av brister sätts i fokus. 

-Det känns bra att med personlig service och ett stort ansvar kunna erbjuda byggbranschen en komplett arbetsprocess som med enkelhet, smidighet och innovation ger möjlighet att undvika produktionsbrister på grund av brister i underlag. Att helt enkelt ge byggsverige de bästa förutsättningarna för lyckade projekt känns fantastiskt kul, avslutar Hampus Lexander. 

 

"Det känns bra att kunna erbjuda en komplett arbetsprocess och undvika produktionsbrister på grund av brister i underlag"

Hampus Lexander, VD och grundare av m3D Consulting