Infrastipendiaten Oscarssons Mark & Entreprenad satsar på SkyMap

Publicerad: onsdag 18 maj 2022


Oscarssons Mark & Entreprenad har tagit nästa steg i sin digitalisering genom att börja använda drönarteknik i sina projekt. Med SkyMaps plattform omvandlas drönarbilderna till ortofoto, punktmoln och 3D-modell som används för att planera, kontrollera och mängdberäkna i projekten.

- SkyMap är ett verktyg som underlättar mycket för oss. Det ger oss en bättre överblick över projektet vilket underlättar framdriften och hjälper oss att förutse fel innan de inträffar. Volymberäkningen ger oss mer träffsäkra anbud och vi kan också följa upp med beräkningar genom hela projektet. Genom visualiseringen blir det också lättare att ge våra beställare inblick i projektet vilket i sin tur skapar ett större förtroende mellan oss, säger Christian Nielsen som är ägare och VD.

Oscarssons Mark & Entreprenad har utsetts till gasellföretag av DI, till årets företagare av Företagarna och nu senast till Infrastipendiat 2021 av Maskinentreprenörerna (ME). I motiveringen pekades det bland annat på att de ”ligger långt fram i användandet av digital teknik som håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är”.

- Sedan jag köpte företaget 2015 har jag strävat efter att digitalisera verksamheten mer. Det finns oerhört mycket tid att spara genom detta vilket gör oss mer konkurrenskraftiga. Det rör sig så klart om kalkylering, fakturering, tidsrapportering och hela kedjan av administration, men en annan viktig ingrediens har varit satsningen på grävsystem. Nu tar vi nästa steg i digitaliseringen av planering och produktion genom att börja använda drönare och SkyMap, fortsätter Christian.

Företaget som framför allt är verksamt i Dalsland och Trestadsregionen har sedan 2015 växt kraftigt och är idag 21 anställda vilket är mer än en dubblering. Vi undrar förstås vad som är nyckeln till framgång?

- Vi har lyckats behålla vårt goda rykte även i tillväxtfasen och har många återkommande kunder vilket vi förstås är väldigt glada över. Vi har höga kvalitetskrav men lyckas också leverera det vi lovar tack vare våra duktiga medarbetare. Sedan handlar det nog också om att vi är lättsamma och enkla att ha att göra med. Man får inte glömma att ha roligt helt enkelt, avslutar Christian.

 


Om SkyMap
SkyMap utvecklar webbaserade mjukvaror som med 3D-visualisering och drönarteknik förenklar för bygg- och fastighetsbranschen. Genom att visualisering och digitalisering , från första idé till färdig byggnad och vidare till förvaltning av fastigheten, kan kostsamma fel upptäckas och undvikas i tidigt skede, kommunikation och samarbete förenklas och uppföljning och dokumentation kvalitetssäkras. Det höjer produktiviteten och skapar en trygghet för både beställare och utförare.

SkyMap Innovations AB är ett entreprenörsdrivet företag från hjärtat av Småland, sprunget ur mätteknik för bygg- och anläggning. Sedan starten 2015 har vi hjälpt hundratals kunder inom bland annat bygg, anläggning, mätteknik, projektering, fastighetsförvaltning och offentlig verksamhet att förenkla byggandet och höja lönsamheten i projekten.