En del av SkyMap Portal
SkyMap Connect är en tilläggstjänst i plattformen SkyMap Portal


 

 

FLÖDA FILER SÖMLÖST MELLAN SKYMAP OCH DITT MASKINSTYRNINGSSYSTEM

SkyMap Connect kopplar samman filhanteringen i SkyMap Portal med maskinstyrningssystemet i grävmaskinen. Från kontoret kan du kontrollera underlagen mot den digitala kopian av byggarbetsplatsen i SkyView och se till att det alltid är rätt fil i maskinen. Du kan också få tillbaka mätfiler från maskinen för kontroll och as-built-dokumentation. Du slipper ladda upp och ner filer mellan olika system och plattformar eller springa runt med en USB-sticka så fort en modell har omarbetats eller uppdaterats.

SkyMaps vision är att vi med Connect ska kunna koppla ihop oss med samtliga grävmaskiner med ett uppkopplat maskinstyrningssystem. För närvarande är vi integrerade med Leica ConX och med Xsite Manage från MOBA vilket gör att vi når majoriteten av de aktiva maskinsystemen på marknaden, men vi arbetar hela tiden för att integrera mer fler system.

Connect är en tilläggstjänst i SkyMap Portal och det förutsätter att du har en aktiv SkyMap-licens för att du ska kunna koppla på tjänsten i ditt projekt.

 

"Tid är en ständigt bristvara i många projekt och detta är inget undantag. En typisk tidstjuv och ständigt orosmoment är att se till att alla filer i maskinstyrningssystemen är de rätta, och att se till att rensa bort de gamla. Bara på det här projektet har vi just nu fem grävmaskiner med i varje fall tre olika maskinstyrningssystem. Det är ett evigt springande för att se till att varje maskin har uppdaterade filer, och för varje uppdatering blir det en ny språngmarsch"

Kenny Dahl, arbetsledare
Älmby Entreprenad