Smidigare dataflöde i byggprojekt – SBG’s Geo Professional och SkyMap sammankopplade

Publicerad: tisdag 13 dec 2022


Nu lanseras integrationen mellan SBG’s Geo Professional och SkyMap Portal. Det innebär ett sömlöst dataflödet för inhämtning, bearbetning, kontroll och nyttjande av data och förenklar flöde av data mellan drönarpilot, mättekniker, projektör, projektledare och maskinförare som är involverade i byggprojekt.

- SBG är utan tvekan den största aktören för programvaror för geodesi i Sverige och används för projektering i de flesta byggprojekt, så detta är en satsning som kommer att underlätta för många och ännu ett viktigt steg i vår strategi att hjälpa byggbranschen att bli mer digital, säger SkyMaps grundare och VD Jon Bengtsson.

Att flytta data mellan olika program och plattformar slukar onödig tid och kan skapa en hel del frustration för användaren. Genom att koppla samman SBG’s Geo Professional och SkyMap Portal blir det enklare att dra nytta av den data som finns i respektive plattform.

- Genom SkyMap blir det bättre grunddata att bygga modeller och beräkningar på och genom att koppla samman programmen förbättrar vi dataflödet i byggprojekten. Vi skapar en miljö där data kan strömmas och generera värde av den data som skapas, säger Fredrik Bergner, försäljningschef på Svensk Byggnadsgeodesi (SBG).

Bakgrund
I samband med Svenska Maskinmässan i juni 2022 presenterades samarbetet mellan Leica Geosystems och Svensk Byggnadsgeodesi (SBG), Part of Hexagon, och SkyMap Innovations. Det gemensamma målet var att integrera programvarorna för att förenkla hanteringen av data i kundernas byggprojekt.

Kopplingen mellan Leica ConX och SkyMap Portal släpptes tidigare i höstas och nu kröns samarbetet med kopplingen mellan SBG’s Geo Professional och SkyMap Portal. På så sätt förenklas flödet av data från inhämtning till bearbetning, kontroll och nyttjande i grävmaskinen.

Kontakt
Fredrik Bergner 076 765 72 41 fredrik.bergner@sbg.se
Jon Bengtsson 073 502 21 32 jon.bengtsson@skymap.se

 


SkyMap - Vi visualiserar fastighetsdata för vem som helst, var som helst.
Vi omvandlar fastighetsdata och gör den tillgänglig och visuell på ett enkelt, säkert och tryggt sätt varsomhelst, närsomhelst. Det gör vi för alla aktörer som är involverade i kedjan från idé till färdig byggnad och vidare genom fastighetsförvaltningen. Syftet är att effektivisera, höja kvaliteten och göra våra kunder och användare konkurrenskraftiga och mer lönsamma.